İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Eve getirmeden önce bebek için hazırlık

Okuma Süresi2 Dakika, 15 Saniye

Yeni yavru köpeğinizi eve getirmeden önce ;

Güvenebileceğiniz tam techizatlı kliniği olan “tecrübeli” bir Veteriner Hekimi seçiniz. Köpeğinizi eve getirdikten sonra yapacağınız ilk işlerden birisi tepeden tırnağa muayenesini (check-up) ve aşılarını yaptırmak için onu bir Veteriner Hekime götürmektir. Başkaları ona isim takmak için harekete geçmeden önce ismini belirleyiniz. Ve de sadece daha iyi uyacağını veya kulağa daha hoş geleceğini düşündüğünüz için her gün ismin değiştirerek onu şaşkına çevirmeyiniz. Yavru köpeğinizin terbiyesinde en önemli noktalardan birisi ona bir isim vermek ve aynı isimle hitap etmektir.

Yavru köpeğinizin emniyeti için evinizi düzenleyiniz. Yavru köpekler bebeklere benzer. Meraklıdırlar ve herşeyi ağızlarına sokarlar. Ancak bu talimatlara uyarsanız evinizi ve eşyalarınızı zarardan korumuş, bununla birlikte köpeğinizi de güvenceye almış olursunuz. Evlerde normalde bulundurulan zararlı ve zehirli maddeleri yavrunun ulaşamayacağına emin olduğunuz yerlere kaldırınız. Çamaşır deterjanları, çamaşır suları, dezenfektanlar, sıvı temizlik malzemeleri, suni gübre, güveye karşı koruyucular, naftalin ve antifiriz ölüme sebep olacak zehirler arasında sayılabilir. Çivi, raptiyeler, küçük vidalar, pimler, alüminyum kutu parçaları, diğer sivri aletler gibi köpeğinizin ısırabileceği şeyleri ortada bırakmayınız. Onu havasız bırakabilecek veya ısırılıp yutulduğu zaman ciddi problemlere neden olabilecek plastik torbalarla oynamasına izin vermeyiniz. Yavru köpeğinizin dolaştığı yerlerde olabilecek elektrik kablolarını prizden çıkarınız veya üstlerini kapayınız.

İçinden elektrik geçen kabloları ısırırsa bu ağır yanıklara, elektrik çarpmalarına veya yangın çıkmasına neden olabilir. Bilenen bir çok ev bitkileri de yavru köpeğinizin sağlığı için tehlike oluşturur. Philodendron, ingiliz sarmaşığı ve caladium zehirli bitkilerin bazılarıdır. Zakkum gibi bahçe bitkileri de zehirli sayılırlar. Onun kemirme ihtiyacını giderecek emniyetli ve iyi oyuncaklar sağlayınız. Ayakkabılarınızın ve diğer kemirilebilecek eşyalarınızın yavrunun yetişemeyeceği yerlerde olmasına dikkat ediniz. Bütün bunları yavru köpeğinizi eve getirmeden önce yapmalısınız.

Yeni yavru köpeğinizi eve getirmeden önce elinizde olması gereken malzemeler şunlardır:

a. Yavru köpek maması

b. Su kabı

c. Köpek maması kabı

d. Fırça ve tarak

e. Yatak ( Asla sepet kullanmayınız )

f. Güvenli oyuncaklar ve kemirme kemikleri

Yavru köpeğinizi eve getirmeden önce tam ve dengeli beslenme sağlayan kaliteli bir yavru köpek

( Junior- Puppy ) maması almalısınız. Market maması kullanmayınız. Doğru beslenme yeni yavru köpeğinize vereceğiniz bakımın önemli bir parçasıdır. Su ve yemek kapları devrilmez ve kemirilemez kalitede olmalıdır. Güzellik malzemeleri yavru köpeğinizin sıhhatli ve hoş görünümüne katkıda bulunacaktır. Oyuncaklar köpek malzemelerinin önemli bir kısmını oluşturur. Sadece köpeğinize ihtiyacı olan ve kendi kendine oynayacağı toplarını yada kemirebileceği oyuncakları sağlayın yeter. Uzun yapma kemikler, plastikten yapılmış kemirme oyuncakları, sert kauçuk toplar ve uzayan cinsten diğer oyuncaklar hem zevkli hem de güvenli olacaklardır. Süngerden yapılmış oyuncaklar veya öten yada ıslık çalan malzemeleri vermeyiniz. Çünkü onları parçalayıp yutabilir.

Sıcak ve rahat bir köpek yatağı mutlaka gereklidir. Yavru köpeğiniz büyürken tabii yatağı da büyüyecektir. Sepet kullanmayınız. Çünkü yavru köpekler onları kemirirler. Yavrunun içinde iyice gerinebildikleri yatakları tercih ederler.

Sağlıklı günlerde güle güle büyüsün 🙂

Selmin Akdağ

Selmin Akdağ

Yorkshire Türkiye Club kurucusu ve Yorkshire Terrier Bilgi Rehberi yazarı.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mission News Theme by Compete Themes.